TREND AUTOMATA SZOLÁRIUM HÁLÓZAT. SZOLNOK, TÖRÖKSZENTMIKLÓS, TISZAFÖLDVÁR, BUDAPEST, CEGLÉD, ABONY. 
Szolárium-Blog

Trend szolárium hálózat. Szolnok. Törökszentmiklós, Tiszaföldvár, Budapest. blog

A szoláriumban töltött idő és a bőrtípusod

A szoláriumban töltött idő és a bőrtípusod
2022.12.19.

Mindenki szép és lebarnult akar lenni, a szolárium pedig a legegyszerűbb és legolcsóbb módja a látványos barnaság eléréséhez.

Hogyan határozzuk meg a bőrtípust a megfelelő barnuláshoz

 

Annak érdekében, hogy ezt a lehető leggyorsabban és az égési sérülés veszélye nélkül meg lehessen tenni, helyesen kell kiszámítani a szoláriumban eltöltött időt, amely így segít megismerni bőrtípusodat.

szolarium bortipusok1

Sajnos a természetes szőkék, valamint a halvány színű bőrű, vörös hajúak, a szeplők és a világoskék vagy világosszürke szemek bőséges szétszóródása esetén a barnulás csak óvatosan javalt. 

Még ha a "kis fehér" úgy is dönt, hogy napozni kezd, akkor valószínűleg az áhított egyenletes barnaság helyett meglehetősen kellemetlen égési sérülést kaphat, amennyiben helytelenül választja meg a szolizás idejét.

Sőt, szoláriumban vagy a napsugarak alatt - nincs különbség, az ultraibolya sugárzás mindenhol ugyanaz. Ezt a bőrtípust egyébként keltának hívják, és az esetek 90%-ában nem fogadja el a barnulást.

A világosszőke haj, a világos bőr, valamint a kék és zöld szemek tulajdonosai napozhatnak, de legyenek óvatosak. 

Ezt a típust világos bőrű európainak nevezik, a barnaság mérsékeltté válik, gyakran fennáll a leégés veszélye.

A sötét bőrű európait barna vagy szürke szemek, sötétszőke vagy barna haj és minimális szeplők jellemzik. 

Tökéletesen barnul, a legsötétebb típushoz hasonlítva - mediterrán, fekete hajú és barna szemű.

 

A legfelelősségteljesebb látogatás a szoláriumba - az első hosszú szünet után, különös gondosságot igényel.

 

Minden bőrtípusnak ajánlott a minimális expozíciós idő alkalmazása az ultraibolya dózishoz, azonban egy könnyű európainak jobb, ha nem növeli a második látogatáskor a szolizás idejét, hogy a bőr alkalmazkodjon az eljáráshoz. 

De a sötét bőrű európai és mediterrán típusú emberek számára a második alkalommal történő szoláriumozás ideje már megduplázható.

A következő - a harmadik és a negyedik alkalom - a sötét bőrű szoláriumlátogatók egyenként másfélszeresére növelhetik az időt, a világos bőrűek pedig jól tolerálják a csak a harmadik alkalom kétszeres növekedését az első kettőhöz képest.

A hetente ismételhető végső barnulási idő világos bőrnél a kezdeti idő háromszorosa, sötét bőrnél 4-szerese, mediterránoknál pedig 5-szöröse.

Ha nem feledkezel meg a szolárium stúdió óvintézkedéseiről, a védőfelszerelés használatának szükségességéről, a bőr és a haj különösen érzékeny területeinek ultraibolya sugárzástól való lefedésének jelentőségéről, akkor a bőrtípus ismeretében és a szoláriumozás időtartamának egyszerű kiszámításában néhány hét segít abban, hogy szép, egyenletes és egészséges barnaságot mutasson meg másoknak.

Várunk szeretettel a Trend automata szolárium stúdióiban!

Vissza

Kapcsolódó bejegyzések